/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Câte legi nu au fost promulgate în 2018 de Președintele țării

missing
14 ianuarie 2019, ora 11:54

Potrivit informațiilor din raport, după reexaminare, 8 legi au fost adoptate cu menținerea hotărârii. Este vorba despre Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri și asigurarea cu pensii a militarilor, modificările la Legea cu privire la notariat, Legea cu privire la statutul judecătorului și Consiliul Superior al Magistraturii, Legea privind organizarea judecătorească, Legea pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul penal; Codul contravențional; Legea privind verificarea titularilor și a candidaților la funcții publice; Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate ș.a.), Legea cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la pomicultură; Legea viei și vinului; Legea despre semințe).

De asemenea, Parlamentul a acceptat parțial obiecțiile Președintelui țării în cazul a 3 legi – Legea cu privire la organizațiile de creditare nebancară, completarea Codului de executare al Republicii Moldova prin aplicarea interdicției de a părăsi țara, Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, cu referire la Stadionul Republican.

Alte două legi au fost adoptate cu acceptarea totală a obiecțiilor șefului statului – Concepția națională de dezvoltare a mass-mediei din Republica Moldova și modificarea articolului 38 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram