/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un cetățean al României s-a ales cu dosar penal în Republica Moldova, după ce a încercat să treacă frontiera cu un permis fals

missing
14 ianuarie 2019, ora 12:29

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, cetățean al României, s-a ales cu dosar penal în Republica Moldova, după ce  încercat să treacă frontiera cu un permis de conducere fals. 

Cazul a avut loc ieri, 13 ianuarie, la punctul de trecere Lipcani-Rădăuți-Prut. Bărbatul conducea un automobil de model Opel Astra, cu numere de înmatriculare românești.

„Pentru autoturism cetățeanul român a prezentat toate documentele necesare pentru a-i fi autorizată trecerea frontierei de stat. Din primele cercetări asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Ucraina, polițistul de frontieră a observat mai multe semne de falsificare. A fost confirmat ulterior falsul documentului după verificarea minuțioasă cu ajutorul tehnicii speciale.

La audieri bărbatul a fost nestatornic în declarații, menționând că permisul l-ar fi obținut pe căi legale în Ucraina, unde ar fi avut viză de reședință. Actul falsificat a fost ridicat și transmis către expertiză”, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal cu trimitere la prevederile art.361 al.1 CP al RM, conform căruia riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Cetățeanului României i-a fost permisă trecerea frontierei de stat, însă și-a continuat călătoria ca pasager.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în anul 2018, la controlul de frontieră au fost identificate 141 de premise de conducere false și falsificate, numărul acestora fiind în creștere comparativ cu anul 2017, circa 40%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram