/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ CEC a anulat decizia prin care a fost refuzată înregistrarea unui candidat din partea partidului Șor

missing
14 ianuarie 2019, ora 17:50

Potrivit contestației depuse la CEC, Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat înregistrarea candidatului Partidului Șor prin faptul că la colectarea semnăturilor în favoarea sa au fost comise mai multe abateri, care pun la îndoială corectitudinea procesului. Mai exact, membrii consiliului susțin că o singură persoană a semnat aproape 2/3 din totalul listelor de subscripție. Aceeași persoană, a semnat în aceeași zi 14 liste cu semnături colectate în diferite localități, ceea ce, în opinia membrilor organului electoral ar fi fost imposibil de realizat.

Partidul Șor a contestat decizia CEC afirmând că Consiliul Electoral de la Rezina a „a încălcat flagrant Codul electoral”, solicitând anularea hotărârii și înregistrarea candidatului. În argumentarea sa, reprezentanții partidului au spus că cadrul legal nu prevede că o persoană nu poate colecta un anumit număr de semnături, iar membrii Consiliului au constat în mod ilegal imposibilitatea ca un singur membru al grupului de inițiativă să colecteze 370 de semnături într-o singură zi. Totodată, Nauc contestă faptul că 33 de liste de pot fi declarate nule din cauza că s-au făcut modificări la acestea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram