/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul a secretizat informațiile despre cum au fost cheltuite cele 11 mln. pentru Târgul de Crăciun

16 ianuarie 2019, ora 11:21

Târgul de Crăciun organizat de guvern a fost supervizat ca și anul trecut de către întreprinderea de stat Moldova-Concert, subordonată Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În decembrie 2018, Guvernul a alocat opt milioane de la bugetul de stat pentru celebrarea, iar apoi alte trei milioane de lei. Astfel, costul total al pentru organizarea este de 11 milioane de lei.

Newsmaker a încercat să afle care dintre companiile au semnate contracte legate de organizarea târgului, cât costă serviciile, în ce condiții guvernul a închiriat un carusel, un patinoar și a organizat alte activități de divertisment.

Răspunsul întreprinderii de stat „Moldova-Concert” a fost obținut prin intermediul serviciului de presă al guvernului la trei săptămâni de la primirea cererii. Compania a refuzat să dea numele firmelor contractante implicate în organizarea târgului. Și au explicat acest lucru prin faptul că activitatea Moldova-Concert nu face obiectul Legii cu privire la achizițiile publice, prin urmare, societatea nu este obligată să dezvăluie informații despre contractele încheiate.

Moldova-Concert a precizat, de asemenea, că lucrează în conformitate cu legea “Cu privire la întreprinderile de stat și municipale”, potrivit căreia “ei iau măsuri pentru a asigura siguranța și utilizarea eficientă a activelor întreprinderii”.

La solicitarea repetată a NM, pentru a informa numele companiilor care au primit 11 milioane de la bugetul de stat, Moldova-Concert s-a referit la aceleași legi și a explicat refuzul acestora prin „secret comercial”. Ei, de asemenea, au precizat că legea ”Cu privire la accesul la informație” în acest caz nu funcționează, deoarece este o chestiune de “informații confidențiale din domeniul relațiilor de afaceri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram