/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Primul partid unionist care a solicitat CEC-ului înregistrarea pentru alegerile parlamentare

missing
17 ianuarie 2019, ora 17:00

Partidul Național Liberal (PNL), de asemenea, a solicitat astăzi Comisiei Electorale Centrale (CEC) să fi înregistrat în calitate de concurent electoral pe circumscripția națională, potrivit Alinei Russu, președinta CEC. 

PNL a prezentat la CEC o listă cu 40 de candidați pe circumscripția națională, dintre care, potrivit Vitaliei Pavlicenco, președinta partidului, 16 sunt femei.

Prima candidată pe listă este Vitalia Pavlicenco, care este urmată de Alexandra Can, vicepreședinta formațiunii. Pe poziția numărul trei este Andrei Iurie-Apostol, primul președinte al PNL.

De asemenea pe listă se mai regăsesc: Gheorghe Furdui, care intenționează să candideze și pe circumscripția din Europa de Vest; Sergiu Ioniță, care va candida de la Hîncești pe circumscripție; Ion Calmîc, secretar general al PNL; Anatolie Caraman, președintele Asociației „Tiras-Tighina” ș.a.

PNL a înregistrat zece grupuri de inițiativă, pentru potențialii concurenți electorali pe circumscripții uninominale din Chișinău, Ialoveni, regiunea transnistreană, Nisporeni, Cahul, Strășeni, Criuleni ș.a. Deocamdată niciun concurent din partea PNL nu a fost înregistrat pe circumscripții uninominale.

Tot azi, la CEC s-a adresat și Partidul Voința Poporului, care a cerut înregistrarea formațiunii în calitate de concurent pe circumscripția națională. Astfel, la ora 17, urmează să aibă loc tragerea la sorț, pentru a fi stabilită ordinea în  care cele două partide vor apărea în buletinele de vot, dacă CEC le va înregistra.

În prezent, CEC a înregistrat șase concurenți pe circumscripția națională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram