/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Guvernul propune deschiderea a 125 de secții în diasporă. Lista țărilor și orașelor unde vor fi amplasate

missing
18 ianuarie 2019, ora 11:54

Cele mai multe vor fi deschise în Italia 29, România, 12, SUA, 12 și Rusia 11. În schimb în mai multe țări vor fi deschise câte o secție de votare, cum ar fi în China, Suedia, Estonia etc. Lista completă o găsiți mai jos.

La alegerile prezidențiale din 2016, peste hotare au fost deschise 100 de secții în 33 de țări. Pentru fiecare au fost oferite 3 mii de buletine, iar ca excepție, în turul II, în câteva dintre ele a fost majorat numărul buletinelor până la 5 mii. Potrivit datelor oficiale de acum doi ani, în străinatate se aflau în jur de 800 de mii de moldoveni. În prealabil, la CEC s-au înregistrat peste 24 de mii de alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram