/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CEC a aprobat lista secțiilor de vot care vor fi deschise peste hotare. Lista propusă de Guvern a rămas neschimbată

missing
19 ianuarie 2019, ora 16:55

Comisia Electorală Centrală a adoptat în ședința de astăzi hotărârea de constituire a secțiilor de votare peste hotare. Astfel, CEC a aprobat lista propusă de Guvernul Republicii Moldova care presupune organizarea a 125 de secții de vot în afara țării. 42 de secții vor fi deschide în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, iar 83 în alte locații.

La ședința CEC a participat reprezentantul Partidului Socialiștilor, Maxim Lebedinschi, care a reiterat propunerea PSRM de a deschide mai multe secții de votare, în special, în Federația Rusă. Propunerea acestuia a fost respinsă de membrii CEC. De asemenea, a fost respinsă și solicitarea de a invita un membru al Guvernului pentru a discuta eventualitatea deschiderii mai multor secții în străinătate.

Vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru, a declarat după ședință că pentru secțiile de peste hotare vor fi repartizate peste 2,5 milioane de buletine de vot. Potrivit ei, la acest scrutin vor fi deschise pentru prima dată secții de votare în Emiratele Arabe, Georgia, Croația și Norvegia.

La scrutinul parlamentar vor fi deschise cu 25 de secții de votare mai multe peste hotare țării decât la scrutinul prezidențial din anul 2016. Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia (29), România și SUA (câte 12), Federația Rusă (11), Franța (7), Portugalia și Spania (câte 5). În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi deschise patru secții de votare, în Ucraina, Canada și Turcia, câte trei, iar în Israel, Belgia, Cehia, Belarus, Irlanda și Germania, câte două secții.

Câte o singură secție de votare va fi deschisă în Grecia, China, Azerbaidjan, Polonia, Suedia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Austria, Bulgaria, Confederația Elvețiană, Regatul Țărilor de Jos, Qatar, Japonia, Croația, Georgia, Emiratele Arabe Unite și Norvegia.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram