/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ De Bobotează, moldovenii se scufundă în râuri și lacuri, supravegheați de salvatori și paramedici SMURD

19 ianuarie 2019, ora 14:56

De sărbătoarea Boboteaza, care este marcată astăzi, unii creștini obișnuiesc să se scufunde în râuri și lacuri, respectând o tradiție mai veche. Cei care doresc să intre în apă sunt îndemnați de salvatori să fie prudenți și să intre în apă doar dacă sunt pregătiți din punct de vedere fizic.

Scăldatul de Bobotează se face doar în locurile special amenajate cu această ocazie. Pe parcursul zilei, mai multe echipaje de salvatori și paramedici SMURD vor monitoriza situația în preajma bazinelor acvatice pentru ca cei care au intrat în apă să fie protejați, iar în situații de risc să le poată acorda ajutor calificat. Astfel, salvatorii sunt prezenți pe malurile mai multor bazine acvatice din raioanele Strășeni, Dubăsari, Căușeni, Bălți, Soroca, Florești, Cahul și UTA Gagauzia pentru a supraveghea scăldatul.

Potrivit IGSU, intrarea în apa rece se face în grupuri mici pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. De asemenea, este strict interzis accesul minorilor fără supravegherea părinţilor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de gheață instabilă până la data de 25 ianuarie. IGSU atenționează că în perioada aceasta ieșirea pe gheața fragilă prezintă un pericol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram