/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șoferul unui Audi, cercetat penal, pentru că-l conducea cu permis fals, eliberat în Italia

missing
21 ianuarie 2019, ora 11:51

Șoferul unui automobil de model Audi Q5 este cercetat penal pentru că a urcat la volanul automobilului, deținând un permis de conducere fals, eliberat de autoritățile italiene.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, care deține cetățenia Republicii Moldova și a României, s-a prezentat la punctul de trecere al frontierei Sculeni, la ieșirea din țară, unde a și fost depistat faptul că permisul acestuia nu este autentic.

Tânărul nu a putu să explice polițiștilor de frontieră cum a obținut permisul, astfel, actul a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.

În prezent, șoferul este documentat de polițiștii de frontieră pentru deținerea permisului de conducere falsificat. Deși i-a fost autorizată ieșirea din țară, pe numele persoanei este pornită o cauză penală pentru deținerea actelor oficiale false, în conformitate cu art.361 al.1 al CP al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, informează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Potrivit De la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate. Pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram