/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ A urcat beat la volanul unui BMW, însă, la Ciocana, a dat cu ochii de Poliție. Șoferul a rămas fără permis

missing
21 ianuarie 2019, ora 12:27

Un bărbat de 35 de ani, a fost prins de inspectorii de patrulare, fiind în stare de ebrietate la volanul unui BMW. Cazul a avut loc în weekend, în sectorul Ciocana din Chișinău, pe bulevardul Mircea cel Bătrân la intersecție cu str. Ginta Latină.

Potrivit Poliției, automobilul se deplasa haotic, iar la semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul intenționat a ingnorat somația și a continuat să se deplaseze cu viteză: „La scurt timp, inspectorii de patrulare au stopat conducătorul auto la intersecția străzilor Nicolae Milescu – Spătaru și Vadul lui Vodă”, informează serviciul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare (INP).

„Fiind supus testului alcoolscopic, s-a stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind în drept legal, inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere șoferului, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată. Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore”, se menționează într-un comunicat al INP.

Potrivit INP, dreptul de a conduce poate fi redobândit la expirarea a patru ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

În ultimele trei zile au fost depistate de către inspectorii INP peste 1300 de contravenții ale RCR, dintre care 22 șoferi au fost depistați în stare de ebrietate la volan iar 766 au încălcat limita de viteză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram