/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Judecătoria Centru urma să pronunțe astăzi sentința pentru fostul procuror Lilian Cociu. Decizia a fost amânată

missing
21 ianuarie 2019, ora 18:58

Instanța a invocat motive că este situație excepționlă care au împiedicat pronunțarea de astăzi a sentinței. Care au fost motivele eu nu am niciun drept să comentez deoarece este decizia instanței”, Ruslan Lupașcu, procuror.

Anterior, acuzatorii au cerut doi ani de pușcărie pentru fostul procuror și trei ani pentru polițistul care au examinat dosarul dublului omor de la Durlești. Lilian Cociu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

De ce ați falsificat anumite acte? Eu nu am falsificat nimic. La revedere. – De ce ați condamnat o persoană persoană nevinovată? Condamnă judecata, dar nu procurorul. – Ați solicitat dumneavoastră închisoarea. – Dumneavoastră nu înțelegeți ce v-am spus eu nu vreau sa fac declarații”, Lilian Cociu, învinuit.

Dumnealui se consideră nevinovat în comiterea infracțiunii care a fost incriminată pentru că, în principiu noi avem mii de sentințe de achitare a persoanelor în instanțele judecătorești, asta nu înseamnă că toți procurorii care au investigat acele cauze penale urmează a fi puși sub acuzare”, Ion Vîzdoaga, avocatul lui Lilian Cociu.

Următoare ședință a fost fixată pentru cinci februarie. Fostul procuror și polițist sunt învinuiți pentru tragerea la răspundere penală a unei persoane nevinovate, falsificare actelor și tortură. Ei au ajuns pe banca acuzațiilor după ce tânărul Andrei Crăciun, condamnat în 2007 la 21 ani de închisoare în dosarul dublului omor de la Durlești, a fost achitat după ce a stat cinci ani după gratii. Lilian Cociu a instrumentat și alte dosare de rezonanță, cum ar fi cel al fostului deputat, Andrei Baștovoi, sau dosarul „Heroina”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram