/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Google amendat cu 50 milioane de euro. Motivul

missing
22 ianuarie 2019, ora 18:36

Este pentru prima dată când un gigant al Internetului este amendat de un organism de reglementare din Uniunea Europeană pentru încălcarea normelor europene privind protecţia datelor ale utilizatorilor. Regulamentul general privind protecţia datelor a intrat în vigoare în luna mai a anului trecut şi permite organismelor europene să amendeze companiile cu până la 4% din cifra lor globală de afaceri.

Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertăţi din Franţa (CNIL) a acuzat Google de lipsă de transparenţă, informaţii inadecvate şi pentru că nu şi-a informat utilizatorii în ceea ce priveşte datele personale.

În replică, Google a dat publicităţii un comunicat în care anunţă că va studia decizia CNIL înainte de a decide următoarele etape.

Suntem decişi să răspundem aşteptărilor publicului în materie de transparenţă şi control”, a informat grupul american.

La nivel de sancţiuni, companiile care vor încălca noul GDPR vor plăti amenzi de până la 10 milioane de euro sau 2% din cifra de afaceri globală anuală pentru încălcări ale normelor privind protecţia datelor, respectiv de până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală anuală pentru încălcări ale principiilor de bază privind prelucrarea datelor, luându-se în calcul cea mai mare valoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram