/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Igor Dodon spune că decizia de a nu candida la parlamentare va aduce beneficii pentru PSRM

22 ianuarie 2019, ora 09:17

Șeful statului susține că în calitate de candidat pentru funcția de deputat nu ar fi putut să desfășoare întrevederile planificate pe agenda externă. „Candidatul la funcția de parlamentar nu are dreptul să se întâlnească cu politicieni din afara țării, pentru a evita influența externă. Eu consider că acest lucru s-a făcut împotriva noastră, dar nu intenționăm să încălcăm legislația”, a spus șeful statului la o ediție specială de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon spune că chiar pentru săptămâna viitoare are planificată o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Potrivit lui, dacă n-ar putea să aibă întâlniri cu oficiali externi, aceasta ar fi o chestiune negativă pentru rezolvarea problemelor țării.

De asemenea, șeful statului spune că rolul lui în perioada electorală și post-electorală este unul important. În plus, nu este exclus că dacă nu va fi formată majoritatea parlamentară, legislativul va trebui să fie dizolvat și organizate alegeri anticipate. „Și în aceste situații președintele nu trebuie să fie implicat în aceste procese”, a declarat Igor Dodon.

Președintele și-a anunțat decizia de a nu candida într-un briefing de presă organizat luni, 21 ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram