/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Membrii ACUM, printre care și câțiva candidați electorali din partea blocului, au protestat la Ministerul Sănătății

22 ianuarie 2019, ora 19:19

Ministerul nu le permite acestor tineri să plece să facă rezidențiatul peste hotare în cazul în care au învățat acum la buget în Republica Moldova fără ca să achite o taxă de până la 250 de mii de lei. Iar acum sunt puși în situația în care au de ales, fie rămân cinci ani de zile în Republica Moldova fie rambursează costurile de studii pentru toți 6 ani pe care i-au învățat la medicină. Există un principiu de bază a legii, legea nu este retroactivă”, Dan Perciun, candidat ACUM.

Membrii Blocului ACUM au depus și o petiție cu mai multe propuneri printre care și aplicarea legii vechi.

Revenirea în cadrul legal și autentificarea actelor de studii ale absolvenților și rezidenților conform regulamentului privind confirmarea autentificării studiilor medicale și farmaceutice aprobat de minister în 2016. Publicarea metodologiei costurilor de studii. Deci, în momentul de față nu este clar, cel puțin nu este de loc transparent mecanismul costurilor de studii. În momentul de față nu este clar, cel puțin nu este absolut de loc transparent mecanismul cum ministerul încasează de la studenții aceste taxe. Eșalonarea plăților pentru rambursarea costurilor de studii”, Dinu Plângău, candidat din partea blocului ACUM pentru circumscripția nr. 3 Edineț.

Responsabilii de la ministerului Sănătății au declarat pentru TV8 că petiția depusă de tineri va fi examinată în termenii stabiliți de lege. Noile modificări care obligă tinerii să facă rezidențiat în Moldova au intrat în vigoare la sfârșitul lunii septembrie al anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram