/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Întreprinderea care a concesionat „Gările și stațiile Auto” va trebui să repare 30 de gări și să achite anual statului 5 mln de lei

missing
23 ianuarie 2019, ora 16:23

În urma concesiunii întreprinderii „Gările și stațiile Auto”, vor fi reparate circa 30 de gări din țară, spun reprezentanții Agenției Proprietăți Publice (APP).

„Vor fi reabilitate atât clădirile administrative, platformele și parcările aferente autogărilor, cât și infrastructura adiacentă – grupurile sanitare, sistemele de canalizare și aprovizionare cu apă, rețelele de iluminare. De asemenea, vor fi construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și vor fi modernizeze sistemele de informare și management”, se menționează într-un comunicat al APP.

Concesionarul este obligat să achite statului, timp de 25 de ani, câte cinci milioane de lei anual, iar suma va crește cu cinci la sută în fiecare an. De asemenea, după expirarea contractului de parteneriat public-privat cu APP, concesionarul este obligat să transmită în proprietatea statului toate bunurile, inclusiv cele reconstruite.

Potrivit lui Vladimir Baldovici, directorul Agenției Proprietății Publice, infrastructura autogărilor a fost construită cu peste 50 de ani în urmă și nu mai poate face față fluxului de unități de transport și pasageri și generează costuri mari pentru întreținere: „Persoanele cu dizabilități nu dispun de facilități pentru accesul la autogară și îmbarcarea în unitățile de transport. O mare parte din peroanele gărilor auto sunt distruse, iar statul nu dispune de surse financiare pentru modernizarea lor. Acest parteneriat este o soluție fezabilă pentru a investi în această rețea și a oferi servicii calitative pentru călători”, a spus Baldovici.

Contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto” a fost atribuit urmare desfășurării concursului public de selectare a partenerului privat.

Anterior, TV8.md a scris că întreprinderea se stat „Gările și stațiile auto” a fost concesionată de asocierea operatorilor economici FPC „ExFactor-Grup” S.R.L., „Gările Auto Moderne” S.R.L. și cetățeanul american Lluka MUCO. Mai multe detalii despre acești agenți economici citiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram