/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Pavel Postică: Pentru alegeri au fost bugetate mai multe secții de vot peste hotare, decât au fost deschise

23 ianuarie 2019, ora 09:13

Pavel Postică afirmă că partea proastă este că Guvernul nu a venit cu nicio notă informativă. „Niciun fel de claritate care au fost criteriile puse în calcul pentru a decide de ce X secții de votare se deschid în țara Y și invers”, a declarat Pavel Postică, la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabieii TV.

Directorul de programe Promo-LEX spune că Asociația a făcut o analiză și a încercat să propună un mecanism foarte clar, matematic, neutru și apolitic de deschidere a secțiilor de votare. „Noi am făcut o analiză, reieșind din informațiile disponibile public și am menționat că în circumscripția 49, Federația Rusă, statele CSI și Asia trebuiau constituite circa 30 de secții de votare, în Europa – 90 de secții, iar în SUA și Canada – 14-15 secții” a afirmat Pavel Postică.

Comisia Electorală Centrală a anunțat despre deschiderea a 125 de secții de vot peste hotarele țării, cu 25 mai mult decât la ultimele alegeri prezidențiale din 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram