/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Epidemie de gripă în Bulgaria. Circa 12 oameni au decedat

24 ianuarie 2019, ora 14:04

Astfel, mai multe școli au fost închise în 15 regiuni din Bulgaria, unde virusul s-a extins în ultima vreme cu repeziciune.

De asemenea, în orașul Vidin, Bulgaria numărul pacienților care au ajuns la spitalul cu infecții respiratorii sau simptome de gripă s-a dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar medicii se așteaptă ca în orice clipă în regiune să fie declarat zonă epidemică.

Legea bulgară prevede că se poate declara epidemie odată ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 200 de cazuri la 10.000 de locuitori.

Sunt aproape convins că cu timpul și cu viteza cu care merge răspândirea asta de viroză, este deja atins și, probabil, o să fie anunțat în următoarele zile. (…) Mai mult de jumătate din Bulgaria este atinsă deja de epidemie”, a declarat Ivo Gheorghiev, medic din orașul Vidin, Bulgaria.

Medicii spun că şi în Bulgaria s-a ajuns în această situația din cauza gradului mic de imunizare a populației. Doar 0.5% din oameni se vaccinaseră, înainte de izbucnirea epidemiei. Procentul a ajuns între timp la 3%, dar este în continuare unul mic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram