/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

La Moscova a fost deschisă o reprezentanță a regiunii transnistrene! Chișinăul spune că ar putea fi afectate relațiile moldo-ruse

24 ianuarie 2019, ora 13:08

În centrul capitalei Federației Ruse, Moscova, a fost redeschisă o reprezentanță a regiunii transnistrene. În funcție de șef al instituției a fost numit Leonid Manacov, fost șef al așa-zisei miliții criminale din regiunea separatistă a Republicii Moldova. 

Potrivit serviciului de presă al așa-zisului minister al afacerile externe de la Tiraspol, instituția are statut de organizație obștească, numită „Fondul de dezvoltare a relațiilor sociale și culturale „Transnistria”. Totuși, autoritățile din regiunea separatistă spun că instituția va fi o structură a organelor diplomatice a Transnistriei.

Instituția se află pe strada Povarskaia 11, din centrul Moscovei.Potrivit așa-zisului minister de interne de la Tiraspol, sediul reprezentanței va găzdui și întâlnirile nerecunoscutului președinte al regiunii transnistrene în capitala Rusiei, Vadim Krasnoselski, și a altor reprezentanți ai autorităților de la Tiraspol.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Intergării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) spun că această instituție ar putea afecta relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă: „Astfel de acţiuni subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar MAEIE aminteşte că în favoarea respectării principiilor amintite mai sus, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

De asemenea, MAEIE face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să asigure respectarea deplină a cadrului legislativ intern şi cel internaţional deopotrivă, în lumina discuţiilor petrecute, pentru a evita orice confuzii şi speculaţii în măsură să prejudicieze relaţiile bilaterale dintre ţările noastre.

O reprezentanță similară a regiunii transnistrene la Moscova a fost deschisă în anul 2005, însă, ulterior aceasta și-a sistat activitatea, în anul 2012.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram