/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Promo-LEX: Observatorii din teritoriu sunt urmăriți de persoane care se legitimează verbal că sunt de la Poliție și SIS

24 ianuarie 2019, ora 11:45

Directorul de programe al Asociației Promo-LEX, Pavel Postică, spune că observatorii din teritoriu ai misiunii de observare pentru alegerile parlamentare sunt intimidați de persoane care se legitimează verbal ca fiind reprezentanți ai Poliției și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

„Sunt raportate două cazuri izolate în nordul Republicii Moldova. Într-un caz este vorba de urmărirea observatorilor de către organele de Poliție, iar în altul, invitarea la discuții și solicitarea de a veni cu informații în adresa așa-zișilor reprezentanți ai SIS (…). Dacă aceste persoane într-adevăr sunt reprezentanți ai structurilor de forță, eu cred că banii publici pot fi cheltuiți mai bine”, a spus Postică în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a făcut un apel către IGP și SIS: „Să renunțe la o astfel de practică, dacă este adevărată, dacă nu, să întreprindă măsuri și să identifice aceste persoane care se dau drept angajați ai structurilor de forță”, a spus directorul de programe al Promo-LEX.

Reprezentanții serviciului de presă al SIS spun că s-au autosesizat și vor verifica informațiile, dar deocamdată neagă aceste acuzații: „SIS neagă orice implicare în acțiunile de urmărire a reprezentanților misiunii de observare și regretăm declarațiile făcute de către Promo-LEX”, a declarat pentru TV8.md, Daniela Mînzat, șefa serviciului de presă al SIS.

Totodată, angajații serviciului de presă al IGP nu au răspuns deocamdată la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Vom reveni cu un apel pe parcursul zilei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram