În Comrat au apărut bannerele electorale ale Partidului Democrat privind referendumul din 24 februarie. Pe posterul în care apare candidatul PDM pe circumscripția uninominală 45 (raionul Comrat) s-a făcut o eroare. În timp ce candidatul este Fiodor Mincu, pe banner familia acestuia este Kovalji. Contactat de nokta.md, Mincu a declarat că bannerele au fost printate cu o greșeală și ele vor fi scoase în curând.

Foto: nokta.md

Foto: nokta.md

La referendumul consultativ din 24 februarie cetățenii vor trebui să răspundă la două întrebări:
1. „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?”
2. „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” va avea culoarea bej.

La referendum s-au înregistrat în calitate de concurenți cinci partide, dintre care trei cu opțiunea „contra”: Partidul Comuniștilor, PP Democrația Acasă și Partidul Voința Poporului. Partidul Democrat cu opțiunea „pentru” și Mișcarea „Speranța- Надежа” a ales să meargă în acest referendum cu opțiunea „Pentru” la prima întrebare și cu opțiunea „Contra” pentru a doua întrebare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!