/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Instanța va decide mâine, dacă-i permite lui Gheorghe Petic să meargă la CEC, pentru a se înregistra la alegeri

28 ianuarie 2019, ora 17:35

Instanța de judecată urmează să decidă mâine, în prima parte a zilei, dacă-i permite lui Gheorghe Petic, activistul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), să meargă personal la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru a depune consimțământul de a participa la alegerile parlamentare din luna februarie.

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istati, spune că magistrații nu au motive să nu-i permită acestuia să meargă la CEC, din motiv că acesta a obținut certificatul de integritate și există procesul verbal de la ședința blocului ACUM, unde s-a decis ca acesta să fie inclus în lista candidaților pe circumscripția națională.

Dacă i se va permite să meargă la CEC, iar ulterior, membrii Comisiei vor accepta includerea lui pe lista blocului ACUM DA PAS, Gheorghe Petic va figura în listă sub numărul 33.

Activistul PPDA a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) pe 16 ianuarie.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Blocul electoral ACUM DA PAS s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna februarie. Formațiunea a înaintat 49 de candidați pe circumscripțiile uninominale și 55 de candidați pe circumscripția națională.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram