Din cauza drumurilor lunecoase mai multe echipaje ale medicilor de la serviciul de urgență nu au putu să ajungă la chemări, în diverse localități din republică. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații  de Urgență (IGSU), cele mai importante intervenții ale pompierilor la tractarea și acordarea ajutorului ambulanțelor au avut loc în localități din raioanele Fălești, Anenii Noi, Ialoveni și Orhei.

În satul Ciolacul Vechi, raionul Fălești ambulanța nu putea ajunge la pacient, din cauza uni porțiuni de drum cu gheață. Salvatorii au reușit să ajute mijlocul de transport pentru ca medicii să poată ajunge la pacient.

O altă intervenție a angajaților IGSU a avut loc în localitatea Roșcani, raionul Anenii Noi, unde din cauza unei pante dificile, o ambulanță nu putea ajunge la chemare.

Tot de asistența salvatorilor a fost nevoie și în localitatea Rezeni Ialoveni, dar și în satul Budai Orhei pentru ca echipajele medicale să poată ajunge la destinație.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 6 situații de deblocare și tractare a mijloacelor de transport derapate de pe traseu.

Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de risc au fost antrenați 128 de salvatori și pompieri cu 32 autospeciale de intervenție