/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ PL intră în cursa electorală! Formațiunea fostului primar de Chișinău Dorin Chirtoacă a fost înregistrată la CEC

missing
30 ianuarie 2019, ora 15:10

Partidul Liberal (PL), condus de Dorin Chirtoacă, a fost înregistrat în calitate de candidat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din acest an. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), la ședința de astăzi.

PL a propus 30 candidați pe circumscripția națională. De asemenea, liberalii au și 27 de candidați în circumscripții uninominale.

Primii trei candidați ai PL pe circumscripția națională sunt: Dorin Chirtoacă, Vlad Bilețchi și Roman Boțan.

La finele anului trecut, PL a negociat cu reprezentanții blocului ACUM DA PAS și PLDM pentru a merge cu o listă comună la alegerile parlamentare, însă cei de la ACUM au mers să se înregistreze la CEC fără PL, argumentând că liberalii au tărăgănat cu prezentarea listei candidaților.

La rândul lor, liberalii neagă că ar fi întârziat cu un răspuns și spun că cei de la ACUM nu au vrut să-i primească în bloc. Ulterior, PL a anunțat că va merge pe cont propriu în parlamentare.

Pentru mai multe detalii despre concurenții electorali de la alegerile parlamentare din februarie găsiți pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram