/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

CEC a acceptat înregistrarea lui Gheorghe Petic pe lista circumscripției naționale a blocului ACUM DA PAS

missing
31 ianuarie 2019, ora 15:09

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acceptat, la ședința de astăzi, înregistrarea lui Gheorghe Petic pe lista națională a blocului electoral ACUM DA PAS. Acesta va figura în listă cu numărul 33. 

Avocata Angela Istrati spune apărarea a depus un demers pentru eliberarea sub garanție a lui Gheorghe Petic, însă, la ședința de judecată de săptămâna trecută, instanța a respins demersul.

„Am garantat eu personal, soțul meu și Adrian Cojocaru, tot avocatul lui Gheorghe Petic, i-am garantat pentru prezența lui în instanța de judecată și comportamentul respectiv care urmează să fie manifestat de către o persoană aflată în garanție. Instanța de judecată a examinat demersul nostru și l-a respins, iar noi am contestat la Curtea de Apel”, a declarat avocata, contactată de TV8.md.

Angela Istrati spune că va aminti la ședința de la Apel precedentul lui Ilan Șor și va cere ca Gheorghe Petic să fie eliberat sub garanție.

„Legea prevede ca Gheorghe Petic are dreptul să facă campanie electorală oriunde ar fi. Chiar dacă instanța va respinge acest demers al nostru de a-l elibera sub garanție personală, atunci noi vom solicita dreptul la o campanie electorală, să meargă presa, să meargă televiziunea în penitenciar, ca să facă Gheorghe ce trebuie să facă un om care vrea să candideze și să devină deputat. Sper că instanța de apel, de data aceasta, va da dovadă de legalitate și înțelepciune”, a explicat avocata.

De asemenea, pe lista blocului ACUM a fost inclusă o candidată și un candidat nou. Este vorba despre Galina Dragan și Alexandr Trupca.

În același timp, candidatul Sergiu Litvinenco a fost schimbat în listă de pe poziția nr. 21, pe poziția nr. 9.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram