/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

România are nevoie de 20 de mii de lucrători non-UE. Contingentul de muncitori pentru 2019, aprobat de Guvernul român

missing
31 ianuarie 2019, ora 09:35

În anul 2019, România are nevoie de 20 de mii de lucrători non-UE sau cu cinci mii mai mult, comparativ cu anul trecut. Contingentul de muncitori non-UE pe piața muncii din România a fost aprobat ieri de Guvernul român, potrivit Stirileprotv.ro.

Potrivit Ministerului Muncii și Justiție Sociale din România, decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 20.000 de lucrători nou-admişi a fost luată având în vedere potenţialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Măsura adoptată de Guvern a ţinut cont de datele comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrări, conform cărora, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2018, au fost eliberate 6.519 avize, din care 4.299 pentru lucrători permanenţi, 1.980 pentru lucrători detaşaţi, 121 pentru lucrători înalt calificaţi, 90 pentru lucrători sezonieri, 25 pentru lucrători transfrontalieri şi 4 pentru lucrători stagiari, dar şi de datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit cărora, anul trecut, în perioada ianuarie – august, 63.819 de locuri de muncă au fost declarate vacante, în mod repetat, de către angajatori, scrie sursa citată cu referire la Ministerul Muncii și Justiție Sociale din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram