/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Călin Vieru îi cere lui Andrei Năstase să-și retragă candidatura de pe Circumscripția nr. 33 și să-l susțină pe el în campanie

missing
01 februarie 2019, ora 12:41

Călin Vieru, candidatul independent la funcția de deputat în Parlament, pe circumscripția nr. 33, îi cere lui Andrei Năstase, contracandidat din partea blocului ACUM DA PAS pe aceeași circumscripție, să-și retragă candidatura și să-l susțină pe el. 

„În primul rând, domnule Andrei Năstase, dumneavoastră nu aveți și nu veți avea timpul să fie reprezentantul locuitorilor din Chișinău ale căror voturi le doriți în Circumscripția Chișinău! Dumneavoastră sunteți angrenat într-o luptă electorală la nivel național și veți fi ales cu siguranță pe lista blocului electoral ACUM”, s-a adresat Călin Vieru către Andrei Năstase, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Vieru, îi reproșează lui Năstase că este împotriva unioniștilor și că „s-a legat în horă cu Dodon și Usatâi”.

„În Circumscripția uninominală 33, retragerea dumneavoastră nu are cum să îl avantajeze pe Constantin Țuțu, candidatul PDM-ului. 80% dintre alegătorii noștri sunt unioniști și de dreapta. Retragerea lui Andrei Năstase în favoarea candidatului independent Călin Vieru va fi în favoarea oamenilor din suburbiile Chișinăului și a celor care își doresc Unirea cu România”, a mai spus Vieru.

Candidatul independent a mai spus că odată cu retragerea candidatului din partea blocului ACUM pe Circumscripția uninominală 33, acesta, alături de candidatul Boris Volosatîi, și el independent, va găsi o soluție pentru ca un singur candidat care își dorește Unirea cu România să lupte pentru voturi.

„În cazul în care refuzați să vă retrageți, cred că suntem îndreptățiți să ne gândim și că doriți să îl ajutați să intre în Parlament pe Gheorghe PETIC, membru al PPDA, acuzat de viol?”, a mai spus Vieru.

Contactat de reporterul TV8.md pentru a ne oferi o replică la cele spuse azi-dimineață de Călin Vieru, Andrei Năstase nu a vrut să comenteze informația și ne-a spus că el a anticipat aceste acuzații și a postat aseară o replică, pe pagina sa de Facebook.

În acea postare, Andrei Năstase îi dă replică lui Dorin Chirtoacă, dar spune că: „Voi reacționa poate pentru ultima oară la astfel de șicane și o fac cu maximă decență. Am luptat și voi lupta cu corupții, pentru drepturile și libertățile oamenilor, inclusiv pentru dreptul de a alege și de a fi ales. Oportunismul politic de etapă este cel care a distrus Moldova în fibra ei istorică, oportuniștii au aruncat-o pe ultimele locuri în clasamentele sărăciei și corupției, au nenorocit-o”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram