/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

CEC anunță numărul final al candidaților pe circumscripții! Unde au fost înregistrați cei mai mulți concurenți

missing
01 februarie 2019, ora 13:13

Numărul final al candidaților înregistrați în circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare din acest an este de 321, potrivit Comisiei Electorale centrale (CEC).

Din cei peste trei sute de candidați, 57 sunt independenți, iar 264 din partea partidelor politice.

Numărul concurenților electorali înregistrați diferă de la o circumscripție uninominală la alta, spun reprezentanții CEC:

  • în 15 circumscripții – câte 6 concurenți;
  • în 10 circumscripții – câte 7 concurenți;
  • în 6 circumscripții – câte 8 concurenți;
  • în 11 circumscripții- câte 5 concurenți;
  • în 5 circumscripții – câte 4 concurenți;
  • în 2 circumscripții – câte 13 concurenți;
  • într-o circumscripție – 3 concurenți;
  • într-o circumscripție – 9 concurenți.

Cei mai mulți candidați la funcția de deputat, câte 13, se atestă în circumscripția uninominală nr.50 la vest de Republica Moldova și în circumscripția uninominală nr.51 SUA și Canada. Cei mai puțini au fost înregistrați, 3 la număr, în circumscripția uninominală nr.4 or Rîșcani.

Totodată, CEC informează că 37 de candidați au fost respinși în a fi înregistrați în cursa electorală în circumscripțiile electorale uninominale.

Pentru a vedea listele candidaților pe circumscripția națională și circumscripțiile uninominale, harta circumscripțiilor din țară și de peste hotare și a citi știrile la subiectul alegerilor parlamentare, accesați Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram