/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum un consumator și-a întors 23 de mii de euro investiți într-un imobil, fără a ajunge în instanță

01 februarie 2019, ora 08:47

Persoana a solicitat agentului economic rezilierea contractului încheiat, pe motivul nerespectării condițiilor contractuale de către dezvoltator, ceea ce constituie un abuz din partea firmei.

Cazul nu a ajuns în judecată și a fost soluționat prin intermediul Agenției, care a înaintat un demers către compania de construcții vizată, pentru a se expune asupra circumstanțelor invocate în plângere cu prezentarea dovezilor, în cazul unui dezacord privind acuzațiile aduse.

În rezultat, compania a prezentat ordinele de transfer a 23.000 de euro în contul consumatorului, rambursându-i integral suma investită pentru imobil.

O petiție similară a fost soluționată de Agenție în anul 2017. Unei consumatoare, care a investit banii fiicei sale în două imobile din sectorul Râșcani al capitalei, i-au fost returnați 35.793 euro – valoarea integral a investiției în imobile. Banii au fost returnați din motivul nefinalizării lucrărilor de construcție. Prin implicarea autorității de stat abilitate cu funcții de protecție a drepturilor consumatorilor și fără judecată, femeia a obținut rezilierea contractului încheiat și restituirea contravalorii apartamentelor procurate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram