Astăzi, 1 februarie, maximele temperaturii aerului pe teritoriul Republicii Moldova vor fi de +8 grade Celsius. Valorile pozitive se vor înregistra în sudul țării, însă și la nord se așteaptă o temperatură de minim +4 grade.

Potrivit meteorologilor, în Nordul țării temperatura va oscila între +3..+4 grade pe timp de zi, iar noaptea se va înregistra o minimă de 0 grade. Totodată, sunt așteptate ploi slabe.

În Centru temperatura va crește ușor, astfel pe timp de zi vom avea maxim +6 grade și ploi, iar noaptea mercurul în termometre va scădea până la +3 grade. În Chișinău ziua vom avea +6 grade Celsius.

În Sudul țării ne vom bucura de temperaturi mai generoase, astfel vom avea o maximă de +8 grade pe timp de zi și +5 pe timp de noapte. Ca și în celelalte regiuni ale țării, sinopticienii prognozează precipitații.

Precizăm că pe teritoriul țării sunt active două avertizări de cod galben. Unul de ceață care va fi în vigoare până astăzi și unul de gheață fragilă în bazine acvatice care este valabil până la cinci februarie.