/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Poziția șefului misiunii OSCE privind situația din satul Varnița și deschiderea unei reprezentanțe transnistrene la Moscova

missing
01 februarie 2019, ora 12:08

„În calitate de mediator în procesul de reglementare transnistreană din partea OSCE, îndemn ambele Părți să se țină de cursul de interacțiune constructivă și de consolidare a încrederii, și să se abțină de la orice acțiuni unilaterale care ar putea fi percepute ca provocatoare sau care ar duce la tensiuni”, a spus Neukirch.

El a subliniat că cele 57 de state participante ale OSCE, în cadrul Reuniunii Ministeriale a OSCE de la Milano din decembrie anul trecut, încă o dată au confirmat angajamentul lor în privința unei reglementări atotcuprinzătoare, pașnice și durabile a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul hotarelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, care să garanteze pe deplin drepturile omului, cele politice, economice și sociale ale populației sale.

„Este clar în egală măsură că satul Varnița este administrat de autoritățile locale confirmate în cadrul alegerilor locale moldovenești din iunie 2015”, a adăugat Șeful Misiunii.

Precizăm că la 19 octombrie 2018 şi din 25 ianuarie 2019 Krasnoselski a semnat aşa-zise „decrete” prin care șapte localităţi de pe malul stâng al Nistrului din raionul Dubăsari (Doroţcaia, Coşniţa, Pohrebea, Pârâta, Cocieri, Molovata Nouă şi Vasilevca), precum şi localitatea Varniţa, de pe malul drept al Nistrului, se declară ca localităţi “aflate provizoriu sub controlul Republicii Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram