/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ ACUM DA PAS afirmă că cheltuielile locuitorilor din Moldova pentru medicamente pot fi reduse cu 25%

missing
01 februarie 2019, ora 15:07

Reprezentanții blocului ACUM DA PAS afirmă că cheltuielile locuitorilor din Republica Moldova pentru medicamente pot fi reduse cu 25%. Potrivit membrilor blocului, acesta este unul dintre obiectivele formațiunii pentru perioada când vor ajunge la guvernare. 

Potrivit celor de la ACUM, motivul prețurilor mari la medicamente pe piața autohtonă sunt tendințele monopoliste, cerințele exagerate impuse producătorilor de pe piața UE, haosul din legislație și exodul companiilor consacrate de medicamente.

„Angajamentul va fi realizat prin câteva măsuri: (I) majorarea alocărilor pentru compensarea medicamentelor din bugetul de stat, (II) facilitarea concurenței, inclusiv prin reducerea din cerințele inutile pentru producătorii consacrați de medicamente, (III) transpunerea directivelor UE în legislația națională – sunt doar câteva dintre măsurile noastre care vor asigura scăderea prețurilor la medicamente și care pot asigura o gamă adecvată de medicamente la nivel național”, spun cei de la ACUM.

Totodată, reprezentanții blocului au enunțat și alte angajamente din domeniul sănătății precum: majorarea salariilor și crearea condițiilor bune de lucru pentru angajații din domeniu, îmbunătățirea educației viitorilor medici, accelerarea eforturilor de diminuare a mortalității infantile, creșterea calității și accesului la servicii oncologice și spitale mai bine echipate.

Găsiți informații despre candidații blocului ACUM DA PAS pe pagina Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram