/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Copii lăsați de izbeliște. Avocata pentru drepturile copilului a raportat un caz ieșit din comun și a făcut apel la responsabilizarea părinților

01 februarie 2019, ora 19:10

Ajunși la casa în care trăiau copiii, echipa Avocatului pentru drepturile copilului a fost întâmpinată de o situație șocantă.

Iată asta este tot ce am găsit, alte alimente nu erau. Cel mai șocant a fost faptul că mama nici nu era acasă. A doua zi tot nu a venit. Noaptea nu a dormit acasă”, Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului.

Copiii între opt și 13 ani au fost în vizorul autorităților de la naștere. Tatăl biologic a părăsit familia cu mult timp în urmă, iar mama a mai fost sancționată anterior pentru neglijență și chiar violență față de copiii săi.

Discutând cu copilul, chiar l-am întrebat unde este mama. El spune „mama este undeva cu băutul”, dar indiferent cum este mama, ea este iubită de copii”, Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului.

Nici familia extinsă a copiilor nu a fost interesată să-i adăpostească, a mai spus ombusdmana. De două zile, copiii se află într-un centru de plasament. Autoritatea tutelară din localitate s-a arătat neputincioasă în fața acestui caz, dar nu a apelat după ajutor la structurile superioare.

Noi am făcut apel către toate autoritățile responsabile și urmează să stabilească gradul de iresponsabilitate a fiecărui actor, inclusiv și a mamei”, Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului.

Anual, centrele de plasament din țară oferă servicii pentru circa 2000 de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram