/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Din cauza timpului, zeci de curse avia au fost amânate ori anulate, iar oamenii au fost nevoiți să doarmă pe jos ori pe bagaje

missing
01 februarie 2019, ora 18:19

Acest cuplu din regiunea transnistreană și-a petrecut noaptea trecută în aeroport. Soții urmau să decoleze spre Federația Rusă. Însă, când au ajuns la aeroport, au aflat că zborul lor a fost anulat.

„Am venit ieri la ora 17:00. Am stat în rând până la ora 21. O zi nebună. Eu am ieșit, mi s-a făcut rău am avut nevoie de ajutorul medicului”.

Au cerut de la compania aeriană un loc în care să înnopteze, dar au fost refuzați. Pentru că nu aveau nici de mâncare, bărbatul a dat o fugă la Piața Centrală.

„Ei au spus că compania nu este vinovată de ceața de afară. Iată soțul a plecat la piața centrală și a cumpărat de mâncare. Și iată așteptăm”.

„- Ați dormit în aeroport? – Iată aici am dormit. Azi dimineața ne-au anunțat că a fost amânat neutru mâine, la ora 6:30. – Ce aveți de gând să faceți? Mergeți acasă? – Așteptăm. Nu mai avem bani”.

Și dacă adulții s-au înarmat cu multă răbdare, atunci copiilor le-a fost cel mai greu să facă față situației.

„Astăzi am sunat la aeroport, eu vin din Tiraspol, ni s-a spus că nu știu nimic și să venim la aeroport. Lor le este indiferent că eu cu un copil de 8 luni ieri am stat și am așteptat în aeroport până la 12 noapte și astăzi aceeași poveste. – Dar v-au propus hotel?- Nu ne-au propus nimic. Nici măcar taxiul nu mi l-au achitat. Până la Tiraspol singuri”.

În cazul altor pasageri cursele au fost amânate chiar și de câteva ori.

„Cursa noastră deja de trei ori a fost amânată. Era la 10, apoi la 11:05, ulterior la 11:50, dar ce avem de a face”.

„Trebuia aseară să zburăm spre Londra, la aeroportul Luton, la 21:00 și s-a anulat pe azi la 12, deja am venit și arată că la 13:00, așteptăm”.

„E foarte urât pentru că nu ne-au anunțat. Puteam să mă stăm acasă nu să stăm în aeroport. Suntem de la ora 7 dimineața aici. Adică să venim mai târziu nu chiar așa de dimineață”.

În aeroport, am surprins și oameni care, chinuiți de atâta incertitudine, fie s-au întins pe jos, fie în cărucioarele pentru bagaje ca să tragă un pui de somn. În sala de așteptare au întâlnit și pasageri care, deși au zborurile mâine, au venit să afle dacă nu cumva cursele lor vor fi amânate.

„Ne este frică, de aceea și stăm aici. Și mă întreb pe mâine, dar nu îmi spune nimeni nimic ce o să fie mâine”.

Nici nu te privește, nici nu-ți răspunde un răspuns corect normal, stă se uită în hârtii și spune nu știu”.

Reprezentanții aeroportului susțin că decizia de a ateriza sau de a decola aparține piloților și companiilor avia.

E problemă mare cu ceața. Toată noaptea și ieri a fost vizibilitatea redusă și în astfel de condiții este în primul rând periculoasă aterizarea și decolarea de asta mai multe companii și mai mulți piloți au luat decizia să nu aterizeze”, Rodica Rusu, purtătoarea de cuvânt Aeroport Internațional Chișinău.

De noaptea trecută și până la amiază, doar la plecări au anulate peste 30 de curse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram