Pentru alegerile parlamentare și referendumul consultativ din 24 februarie vor fi tipărite aproximativ două milioane de buletine de vot, dintre care peste un milion în limba română și peste 360 de mii în limba rusă. O decizie în acest sens a fot aprobată în ședința din 2 februarie a Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit deciziei vor fi tipărite câte 472.300 de buletine pentru circumscripția națională, pentru cele trei circumscripții uninominale (SUA și Canada, Europa de Vest și Europa de Vest), dar și pentru cele două întrebări ale referendumului consultativ.

La propunerea membrului CEC, Vasile Gafton, s-a decis ca în toate secțiile de votare din Italia și Regatul țărilor de jos să fie distribuite numărul maxim de buletine – 5000. Respectiv numărul buletinelor de vot va fi adaptat și va fi mai mare. Vom reveni ulterior cu cifrele exacte.

La 24 februarie în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare în baza sistemului de vot mixt, adică 50 de deputați vor fi aleși pe circumscripția uninominală pe liste de partide, iar 51 de deputați pe circumscripții uninominale. În aceeași zi se va desfășura și referendumul consultativ, la care cetățenii vor răspunde la două întrebări, una despre reducerea numărului de deputați, iar cealaltă despre posibilitatea de a demite un deputat.