/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ La Președinție a avut loc o adunare festivă dedicată aniversării a 660 de ani de la întemeierea „Statului Moldovenesc”

02 februarie 2019, ora 16:13

În cadrul evenimentului Dodon a lansat inițiativa edificării, la Chișinău, a unui monument al Domnitorului și cărturarului Dimitrie Cantemir, precum și a creării Aleii Domnitorilor Statului Moldovenesc.

„Astăzi sărbătorim un eveniment istoric crucial – fondarea statalității moldovenești, care a avut loc în 1359, acum 660 de ani. Este un jubileu foarte solid, care dovedește că mentalitatea noastră de a avea propriul stat are o istorie foarte veche, de peste jumătate de mileniu”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit șefului statului la festivitate au participat ex-președinți ai Republicii Moldova, deputați din primul Parlament al țării, reprezentanți ai mediului academic, corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, societății civile, autorităților publice locale, persoane marcante din diverse domenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram