Igor Dodon a anunțat că a participat la Adunarea Festivă consacrată aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc, care a avut loc sub egida Președintelui Republicii Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Mare a Președinției, care potrivit lui Dododn, reprezintă un simbol important al statalității contemporane a țării noastre și unde au fost votate și semnate actele de creare a Republicii Moldova, au fost aprobate drapelul și stema.

În cadrul evenimentului Dodon a lansat inițiativa edificării, la Chișinău, a unui monument al Domnitorului și cărturarului Dimitrie Cantemir, precum și a creării Aleii Domnitorilor Statului Moldovenesc.

„Astăzi sărbătorim un eveniment istoric crucial – fondarea statalității moldovenești, care a avut loc în 1359, acum 660 de ani. Este un jubileu foarte solid, care dovedește că mentalitatea noastră de a avea propriul stat are o istorie foarte veche, de peste jumătate de mileniu”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit șefului statului la festivitate au participat ex-președinți ai Republicii Moldova, deputați din primul Parlament al țării, reprezentanți ai mediului academic, corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, societății civile, autorităților publice locale, persoane marcante din diverse domenii.