/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Petrenco se va adresa pentru a treia oară în instanță pentru a cere anularea certificatelor de integritate lui Șor și Plahotniuc

missing
02 februarie 2019, ora 15:00

Petrenco a scris pe pagina sa de facebook că ANI a avut nevoie de trei săptămâni pentru a răspunde la cerea prealabilă prin care a cerut anularea celor două certificate de integritate, precizând că „ANI a acționat conform competentelor stabilite în actele normative în vigoare și este în imposibilitate de-a întreprinde alte acțiuni în acest sens”. Totodată, în răspunsul său ANI, a precizat că certificatul de integritate este un act administrativ.

Astfel, Petrenco a scris că se va adresa în judecată pentru a treia oarp. „După ce am primit răspunsul oficial al ANI la declarația noastră prealabilă, precum și având două hotărâri judecătorești contradictorii, mergem în instanță pentru a treia oară și cerem revocarea certificatelor de integritate ale Șor și Plahotniuc”, a scris Petrenco.

Precizăm că la 21 ianuarie judecătoria Chișinău a refuzat cererea de chemare în judecată pentru că „certificatul de integritate nu constituie un act administrativ”.Acesta fiind al doilea refuz al instanței de judecată, prima dată motivul fiind că nu au așteptat răspunsul ANI la cererea prealabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram