Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță temperaturi de până la 12 grade cu plus în acest weekend. Cel mai mult va crește mercurul în termometre în sudul țării. La nord, pe parcursul nopții vom avea -2 grade. La mijlocul săptămânii viitoare vremea se va mai răci și va fi mai aproape de temperaturile normale pentru această perioadă.

Astăzi în raioanele de nord se vor înregistra +5, -2 grade Celsius, în centrul țării temperaturile vor fi de aproximativ   2 grade, iar în sud – 10 – 3. Totodată, în toată țara cerul va fi noros. Mâine va fi nițel mai cald.

În această dimineață și până la ora 12 se menține cod galben de ceață. Astfe, pe arii extinse se va menține ceaţă cu vizibilitatea de 200 m şi mai puţin. De asemenea, este valabilă și o avertizare hidrologică în bazinul râului Bâc. Meteorologii atenționează că în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează distrugerea treptată а formațiunilor de gheață. Gheaţa va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit.