/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Terguță versus Plahotniuc: Decizia instanței privind anularea înregistrării liderului PDM

missing
02 februarie 2019, ora 16:58

„În mod firesc si absolut previzibil, judecătoria Ungheni a respins cererea mea de anulare a înregistrării lui Vladimir Plahotniuc în calitate de concurent electoral, pe circumscripția 17, Nisporeni, pe motiv de tardivitate”, a scris Terguță pe pagina sa de facebook.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de o zi.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni spune că liderul PDM ar fi admis încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători personal așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

De asemenea, că ar fi încălcat art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de primăriile în care locuiesc cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

Ion Terguță menționează și încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile nu au fost colectate în prezența membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram