Primăria Chișinău anunță că pe parcursul nopții, întreprinderea „Exdrupo” va desfășura lucrări de lichidare a situațiilor de avariere cu beton asfaltic rece, în sectoarele Centru, Botanica și Râșcani ale capitalei.

Începând cu ora 22.30, drumarii vor interveni pe următoarele drese:

  • Sectorul Centru: str. Spicului, str. Ialoveni;
  • Sectorul Botanica: Viaduct, bd. Dacia;
  • Sectorul Râșcani: str. Calea Orheiului, str. Socoleni, str. Albișoara.

Autoritățile spun că vor fi acoperite gropile periculoase apărut pe carosabil care prezintă pericol sporit de producere a accidentelor. Drumarii vor acționa pe parcursul nopții pentru a nu crea disconfort șoferilor și pentru a nu perturba programul transportului public.

Gropile adânci vor fi acoperite cu pietriș, după care se va aplica betonul asfaltic rece. Înainte de așternerea materialului provizoriu suprafața defectă va fi curățată de apă și aspirată de impurități, iar la final se va executa compactarea asfaltului rece.

Totodată, autoritățile anunță că „Exdrupo” urmează să achiziționeze materialul pentru a începe intervenția de întreținere și reparație curentă a străzilor, prin frezarea și plombarea gropilor cu asfalt fierbinte, atunci când condițiile meteo vor permite executarea lucrărilor.