Moldovenii cu drept de vot, care în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie se vor afla peste hotarele țării, pot afla de pe harta TV8 unde este cea mai apropiată secție de votare de locul lor de trai. Tot pe harta TV8 vedeți cine sunt candidații, CV-urile lor și declarațiile de avere.

Coform unei hotărâri a Comisiei Electorale Centrale, pentru cele trei circumscripții uninominale constituite peste hotare vor fi deschise 125 de secții de votare în 35 de țări. Toate secțiile de votare și adresele acestora le puteți vedea pe harta TV8, accesând link-ul alegeri.tv8.md.

De asemenea, făcând click pe fiecare circumscripție uninominală, veți găsi CV-ul, declarația de avere a candidatului, dar și știri despre acesta.

Oamenii vor putea să depună sesizări despre eventualele încălcări pe care le-a observat în campania electorală sau în ziua alegerilor prin completarea unui formular, unde au posibilitatea să adaugă fotografii, video sau documente.

În ziua alegerilor pe harta TV8 veți putea urmări în regim live cum are loc prezentarea alegătorilor la urne, precum și rezultatele alegerilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!