/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Dezastru natural în Brazilia. Un baraj minier s-a rupt și s-au format "râuri" de deșeuri fieroase

missing
03 februarie 2019, ora 14:40

Ruperea barajului minier din Brazilia a provocat moartea a cel puţin 115 persoane, iar alte 248 sunt date dispărute. Acest incident este considerat un dezastru aproape iminent în condiţiile unei legislaţii permisive şi personalului insuficient, afirmă experţi, iar o înregistrare recentă arată momentul dezastrului, scrie Mediafax.

O înregistrare dată publicităţii recent arată momentul ruperii barajului minier şi avalanşa de noroi şi deşeuri feroase care s-a revărsat peste o parte din localitatea Brumadinho din statul Minas Gerais şi a contaminat râurile din aval.

“Minas Gerais are o istorie seculară ca fiind indulgentă cu sectorul minier. Este ceva cultural “, a declarat deputatul brazilian Joao Vitor Xavier, relatează agenţia The Associated Press.

Oficialul a mai afirmat că industria minieră reuşeşte să convingă populaţia şi autorităţile prezentând beneficiile economice ale proiectelor, însă pun profitul mai presus de siguranţa.

Mai mult, astfel de catastrofe s-ar putea produce din nou, în contextul în care autorităţile braziliene încearcă să facă mai permisivă legislaţia minieră în numele dezvoltării economice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram