/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

11 accidente grave s-au produs în țară, în ultimele trei zile! Un om a murit, iar alții s-au ales cu traume

missing
04 februarie 2019, ora 10:33

În ultimele trei zile, în Republica Moldova s-au produs 11 accidente rutiere grave. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), o persoană a murit, iar altele 11 s-au ales cu diverse traumatisme. 

Principala cauză a producerii accidentelor este viteza excesivă, potrivit Poliției: „Motivul este că pe carosabil nu mai persistă polei, iar șoferii își asumă riscul cu propria viață”, precizează angajații INP.

În aceeași perioadă au fost înregistrate circa șase sute de încălcări rutiere: „Inspectorii de patrulare au documentat circa 30 de conducători auto care conduceau automobilul în stare de ebrietate, iar peste trei sute au depășit limita de viteză admisă”, se precizează într-un comunicat al INP.

Pe parcursul următoarelor zile, angajații INP vor continua patrularea intensivă pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora.

Totodată, INP recomandă șoferilor:
– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– conduceți prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteză.

De asemenea, INP informează că, în cazul în care întâlniți cazuri de corupţie în rândul angajaților Poliției, sesizați Linia specializată anticorupție a MAI – 1520.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram