/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Drumuri mai rele ca în Paraguay. Moldova se află în top 10 țări cu cele mai proaste drumuri din lume

missing
04 februarie 2019, ora 19:18

Experții au evaluat infrastructura rutieră a Moldovei cu 2,5 puncte din șapte, o situație similară fiind în Nigeria și Mozambic. Drumuri mai rele ca în Moldova sunt numai în Ucraina, Paraguay, Yemen, Guinea, Madagascar, Haiti, Congo și Mauritania. În schimb, cele mai bune drumuri sunt în Emiratele Arabe Unite, urmate de Singapore și Elveția. România se află pe locul 68, în timp ce Rusia – pe locul 114. Anul trecut, autoritățile de la noi s-au lăudat cu reabilitarea a 1670 de kilometri de drumuri, dintre care majoritatea în cadrul proiectului Drumuri bune. Și anul acesta proiectul va continua, urmând să fie reabilitate alte 2600 km de drumuri.

În Moldova avem 5800 km de drumuri naționale, iar potrivit experților doar o treime sunt în stare bună și foarte bună, restul trebuie reparate. În afară de asta mai sunt 3600 km de drumuri locale. 78% din ele se află într-o stare nesatisfăcătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram