Republica Moldova în topul țărilor se află în top 10 țări cu cele mai proaste drumuri din lume. Într-un raport realizat de Forumul Economic Mondial, țara noastră ocupă locul 128 din cele 137 de țări incluse.

Experții au evaluat infrastructura rutieră a Moldovei cu 2,5 puncte din șapte, o situație similară fiind în Nigeria și Mozambic. Drumuri mai rele ca în Moldova sunt numai în Ucraina, Paraguay, Yemen, Guinea, Madagascar, Haiti, Congo și Mauritania. În schimb, cele mai bune drumuri sunt în Emiratele Arabe Unite, urmate de Singapore și Elveția. România se află pe locul 68, în timp ce Rusia – pe locul 114. Anul trecut, autoritățile de la noi s-au lăudat cu reabilitarea a 1670 de kilometri de drumuri, dintre care majoritatea în cadrul proiectului Drumuri bune. Și anul acesta proiectul va continua, urmând să fie reabilitate alte 2600 km de drumuri.

În Moldova avem 5800 km de drumuri naționale, iar potrivit experților doar o treime sunt în stare bună și foarte bună, restul trebuie reparate. În afară de asta mai sunt 3600 km de drumuri locale. 78% din ele se află într-o stare nesatisfăcătoare.