Primăria municipiului Chișinău anunță concurs pentru oferte de design a spațiilor unde vor fi amenajați cei doi arbori solari din capitală, în primăvara anului curent.

Doritorii de a participa trebuie să prezinte proiecte pentru amenajarea celor două locații identificate: bd. Mircea cel Bătrân și strada pietonală Eugen Doga. Aceștia pot să-și expună proiectele până la data de 18 februarie 2019, completând acest formular.

Instalarea arborilor solari este finanțată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, inițiativa fiind realizată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău. Arborii inteligenți vor fi dotați cu terminale USB şi prize pentru încărcarea gratuită a telefoanelor mobile, tabletelor, laptop-urilor şi bicicletelor electrice. Pe timp de noapte, ei vor ilumina împrejurimile.

Participanţii înscrişi în competiţie vor fi invitaţi ulterior la o sesiune de informare, însoţită de vizite în teren la locaţiile propuse pentru arborii solari. Conceptele de design elaborate de tineri vor fi prezentate de către autori, în cadrul unui atelier public şi expuse în final votului chişinăuienilor.