/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Primăria anunță concurs pentru idei de amenajare a spațiilor unde vor fi instalați cei doi arbori solari

missing
04 februarie 2019, ora 13:17

Doritorii de a participa trebuie să prezinte proiecte pentru amenajarea celor două locații identificate: bd. Mircea cel Bătrân și strada pietonală Eugen Doga. Aceștia pot să-și expună proiectele până la data de 18 februarie 2019, completând acest formular.

Instalarea arborilor solari este finanțată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, inițiativa fiind realizată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău. Arborii inteligenți vor fi dotați cu terminale USB şi prize pentru încărcarea gratuită a telefoanelor mobile, tabletelor, laptop-urilor şi bicicletelor electrice. Pe timp de noapte, ei vor ilumina împrejurimile.

Participanţii înscrişi în competiţie vor fi invitaţi ulterior la o sesiune de informare, însoţită de vizite în teren la locaţiile propuse pentru arborii solari. Conceptele de design elaborate de tineri vor fi prezentate de către autori, în cadrul unui atelier public şi expuse în final votului chişinăuienilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram