/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

S-au pornit din Moldova cu „suvenire” sub formă de țigări. Doi călători spre Londra și Varșovia, amendați la Aeroportul din Chișinău

04 februarie 2019, ora 14:23

Doi călători de pe Aeroportul din Chișinău, care aveau destinația Londra și Varșovia, au fost amendați de angajații Serviciului Vamal, care au depistat în valizele acestora zeci de pachete cu țigări.

Ambele cazuri au avut loc ieri, 3 februarie. În total, au fost depistate 11 000 de țigarete în cantități comerciale, care au fost tăinuite de la controlul vamal. Țigaretele au fost descoperite în cadrul scanării bagajelor de cală, prezența acestora fiind semnalată și de către câinele specializat al Vămii.

Primul lot, de 8 400 de țigarete, de diverse mărci, îi aparținea unui pasager al cursei Chișinău-Londra, iar celelalte 2 600 de bucăți au fost găsite în valiza unui călător care pleca spre Varșovia.

Loturile de țigări au fost reținute în vederea confiscării, iar bărbații s-au ales cu amenzi de 3 250 de lei fiecare, conform art. 287, alin. (10) al Codului Contravențional al Republicii Moldova.

De la începutul anului curent, potrivit datelor Serviciului Vamal, au fost consemnate 21 de cazuri de depistare a produselor din tutun nedeclarate, fiind reținute în total 129 360 de țigarete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram