/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Trei bărbați din Moldova riscă zece ani de închisoare pentru contrabandă cu tutun

missing
04 februarie 2019, ora 09:12

Trei moldoveni riscă zece ani de închisoare pentru contrabandă cu tutun. Aceștia au fost reținuți în vara anului trecut, iar acuma, procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat cauza în instanța de judecată.

Suspecții sunt acuzați că, împreună cu alți doi complici din Ucraina, au implementat o schemă infracţională de trecere peste frontiera vamală a Republicii Moldova (zona verde) în Ucraina a tutunului fermentat, folosit la fabricarea ţigaretelor.

„Potrivit rechizitoriului, inculpaţii, au procurat pe parcursul lunii mai 2018, de la un agent economic o cantitate de 10.000 kg de tutun în valoate de 700.000 lei, pe care, în urma unei înţelegeri prealabile, au transportat-o într-un depozit aflat în imediata apropiere de postul vamal al Republicii Moldova cu Ucraina, din raionul Briceni. Peste o lună, aceştia au trecut prin contrabandă în Ucraina 2013 kg de tutun, unde complicii ucraineni deţineau utilaj clandestin de fabricare a ţigaretelor. Încă peste o lună, aceştia urmau să transporte, prin aceiaşi schemă, alte 2079 kg de tutun. Acţiunile indivizilor însă nu s-au încununat cu succes, fiind reţinuţi de oamenii legii chiar în momentul descărcării tutunului”, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale, într-un comunicat.

În același timp, urmărirea penală în privinţa cetăţenilor ucraineni a fost disjunsă într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare după ce magistraţii i-au eliberat din arest preventiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram