/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Au aruncat simbolic problemele la gunoi. Cum partidul Verde Ecologist s-a lansat în cursa electorală

04 februarie 2019, ora 15:24

Liderul formațiunii și-a început discursul prin a critica activitatea actualilor guvernanți.

Se gândesc la dânșii personal, se îmbogățesc, se vând, se cumpără însă nu soluționează întrebările. Inclusiv cele mai grave pe care le avem. Închiderea școlilor, lipsa educației, cumpărarea diplomelor, injustiție corectă. Toate aceste probleme acum, simbolic să le aruncăm civilizat la coșul de gunoi”, Anatolie Prohnițchi, candidat pe lista partidului „Verde Ecologist”.

Totodată președintele formațiunii a declarat că în programul electoral se vor axa pe 7 direcții de bază. Iar unul puncte va fi orientat în special spre securitatea ecologică a țării.

Noi ne propunem ca să fie un cadru, includerea Republicii Moldova în sistemul de securitate ecologică a Uniunii Europene. Luarea sub protecția statului a râurilor Prut și Nistru. Totodată, la noi nu se acordă suficientă atenția cuvenită, folosirea surselor alternative de energie”, Anatolie Prohnițchi, candidat pe lista partidului „Verde Ecologist”.

La ultimele alegeri Parlamentare Partidul Verde Ecologist nu a trecut de pragul electoral și nu a acces în Parlament. Atunci formațiunea a acumulat doar 0,09% sau 1360 de voturi. De această dată însă, președintele formațiunii speră că va ajunge în legislativ.

Prezența Partidului Verde Ecologist în Parlamentul Republicii Moldova este o necesitate și sper că cetățenii Republicii Moldova care gândesc ca europenii se socot europeni, ne vor vota”, Anatolie Prohnițchi, candidat pe lista partidului „Verde Ecologist”.

Partidul Verde Ecologist va apărea în buletinul de vot sub numărul 14. Formațiunea s-a înscris în cursa electorală cu 31 de candidati pe lista de partid si doi candidati pe circumscriptiile uninominale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram