Întâlnirea șefului statului cu președintele rus Vladimir Putin a fost ținta unei emisiuni de satiră de la postul rusesc de televiziune NTV. Prezentatorul și-a început tableta cu fraza „În cadrul întâlnirii, pentru toată lumea era clar cine e țarul și cine e Dodon”.

În tot episodul delegația R. Moldova este prezentată inferioară omologilor ruși, iar jurnaliștii au exploatat unele stereotipuri legate de moldoveni și ucraineni. Mai jos câteva fraze extrase din emisiune:

„În timp ce îl asculta pe Putin spunând ce a mai făcut pentru a restabili relația între cele două țări, Dodon cerceta podul pentru a vedea ce mai poate fi reparat”, a menționat prezentatorul Tigran Keosaian.

„În așteptarea președintelui în sală adia o aromă ușoară de prietenie între Moldova și Rusia, cu iz de tencuială proaspătă … Fețele membrilor delegației rusești arătau îngândurate – toți încercau să-și amintească numele capitalei Moldovei”, a continuat acesta.

„Putin a intrat în sală arătând ca un om pentru care Moldova trebuie să redevină vechea-bună Moldovă. Președintele Moldovei a intrat în sală când i s-a permis, arătând ca un om al cărui nume este Dodon”, a mai punctat prezentatorul rus.

șeful statului a efectuat o vizită în Federația Rusă în perioada 31 ianuarie – 1 februarie.