Candidatul blocului ACUM pe circumscripția 18 Orhei, Valeriu Munteanu, a depus o contestație la Consiliul Electoral prin care cere excluderea lui Ilan Șor din cursă electorală pentru că a împărți cadouri electorale. În susținerea acuzațiilor sale, Munteanu a publicat imagini video în care se vede că mai mulți oameni ies din clădirea primăriei Orhei și au pachete cu însemnele partidului Șor. Contactată pentru a comenta acuzațiile, purtătoarea de cuvânt a partidului, Alina Șargu, a spus că nu le comentează.

Am solicitat Consiliului Electoral de Circumscripţie nr. 18 Orhei constatarea încălcării de către concurentul electoral, Ilan Shor a legislaţiei electorale, prin comiterea fraudelor electorale de #corupere a alegătorilor, utilizarea resurselor administrative, a mijloacelor financiare ilicite şi nedeclarate, precum și #anularea_înregistrării lui Ilan Şor, condamnat de instanţa de fond la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul fraudei bancare, candidat la funcţia de deputat din partea P.P. „ŞOR””, a scris Munteanu pe pagina sa atașând și contestația depusă la Consiliul Electoral.

Precizăm că pe aceeași circumscripție pe lângă Valeriu Munteanu și Ilan Șor mai candidează: Svetlana Căpățână, Mihail Catraniuc, Vasile Costin, Dorin Zghibarța. Detalii despre concurenți găsiți pe alegeri.tv8.md.

Foto: FB/Valeriu Munteanu

Foto: FB/Valeriu Munteanu

Foto: FB/Valeriu Munteanu

Foto: FB/Valeriu Munteanu