Doi tineri din Republica Moldova, în vârstă de 21 și de 25 de ani, au fost prinși la frontiera Sculeni, cu acte românești false. Unul dintre ei a ascuns o carte de identitate falsă în buzunarul maioului, iar altul, în încălțăminte. 

Cei doi se aflau în calitate de pasageri, într-un automobil de model Mercedes Vito: „În timpul controlului de frontieră, doi dintre pasageri nu și-au putut justifica prezența lor în țările de destinație ale Uniunii Europene, motiv pentru care au fost supuși verificărilor suplimentare. Astfel s-a constatat că cei doi cetățeni moldoveni aveau intenția de a se legitima cu acte perfectate ilegal pe teritoriul Belgiei și Germaniei”, informează Poliția de Frontieră.

Interogați, tinerii au afirmat că nu sunt în cunoștință de cauză despre cele depistate eschivând de a comunica informații suplimentare. Autorizarea trecerii le-a fost permisă doar după întocmirea proceselor verbale de constatare.

Angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiune, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieră.